Arkance Systems

Arkance Systems is specialist in reken- en tekensoftware voor Bouw, Infrastructuur, Geospatial en Mechanica. Elk onderdeel van het BIM-proces wordt ondersteund met de passende software. Het team van 20 medewerkers begeleidt concrete implementaties doorheen de diverse vakgebieden. Dit gaat van basisopleiding tot gevorderde ondersteuning bij opstart van concrete projecten en outsourcing, geregeld ook buiten de landsgrenzen.

Arkance Systems is een Autodesk Authorized Training Center. Enkele van hun BIM-gerelateerde opleidingen zijn:

 • Autodesk Revit Architecture, Structure, MEP
 • Dynamo voor Autodesk Revit
 • Autodesk Navisworks
 • uitwisselen via IFC
 • Working together: collaborate and coordinate in Autodesk Revit

Het hele aanbod en de opleidingskalender kan u hier raadplegen: http://arkance-systems.be/nl/diensten-ondersteuning/cad-opleiding-training-cursus.

Bentley Institute

Bentley-gebruikers kunnen lid worden van Bentley Institute User Groups. Deze zorgen voor netwerking, peer-to-peer begeleiding en technische ondersteuning door experten. De leden van de User Groups zijn toegewijd tot het delen van ideeën, beste praktijken en het leren van Bentley-toepassingen. Er is regelmatige communicatie en er worden lokale bijeenkomsten en conferenties georganiseerd met lezingen en workshops.

In België, kan u terecht bij BUGF (Be User Group Flanders) met Nicolas Tobbackx als contactpersoon.
De events en activiteiten kan u hier raadplegen.

BIM Academy

Leer hoe BIM in de praktijk wordt toegepast bij de realisatie van de meest uitdagende projecten in Vlaanderen en Brussel. Leer hoe je kan omgaan met complexe structuren, BIM-coördinatie van meervoudige multi-disciplinaire teams én gestructureerde verwerking van ontwerp- en werfdata. Onafhankelijke opleidingen gegeven door ervaren BIM managers en BIM coördinatoren. Meer dan 10 jaar BIM ervaring samengebracht tot opleidingen met concrete oplossingen!

Ontdek de opleidingen op https://www.bimplan.be/opleidingen.

C3A

De C3A-Userclub is een vereniging van en voor bouwprofessionals die de hedendaagse informatica-instrumenten optimaal willen integreren in hun bouwpraktijk. Bouwprofessionals in Vlaanderen, van ontwerpers t.e.m. uitvoerders, kunnen voor hun IT-oplossing bij C3A terecht voor advies, geschikte software en hardware, opleiding en blijvende ondersteuning.

C3A is een Autodesk Authorized Training Center. Er zijn infosessies, opleidingen en workshops betreffende administratieve toepassingen (zoals bestekken en meetstaten met Word en Excel) alsook allerlei Sketch-, CAD- en BIM-opleidingen bij C3A uitgewerkt. Een greep uit hun aanbod:

 • Kennismaking BIM-met-Autodesk Revit en bijhorende C3A-Extensies en Services
 • Cursus BIM voor project- en werfleiders: BIM-modellen met Autodesk Revit optimaal interpreteren
 • Revit zesdaagse basiscursus : om optimaal met deze software van start te gaan
 • Diverse vervolmakings-workshops BIM: zie  http://www.c3a.be/software/autodesk-revit/opleidingen
 • Autodesk Navisworks: BIM-samenwerking en coördinatie met virtuele bouwmodellen

Voor meer informatie en al hun software-opleidingen: http://www.c3a.be/c3a

Design Express

Op zoek naar de perfecte softwarepartner voor je BIM-projecten? Je workflow stroomlijnen, je ontwerpproces verbeteren en je tekenplezier vergroten: met Vectorworks Architectuur kan het allemaal. Deze krachtige software-oplossing ondersteunt jouw creatief proces in plaats van het te vervangen. Van 2D en 3D tot BIM in al zijn facetten: Vectorworks helpt je visie te realiseren.

Bij Design Express, officiële verdeler van deze populaire CAD/BIM-software, kan je steeds terecht voor professioneel advies en intensieve trainingen voor en door ontwerpers. Een greep uit ons aanbod:

Lees meer over BIM’en met Vectorworks op vectorworks.be.

Geo-IT

Geo-IT BVBA is een onafhankelijk IT bedrijf, met specialisatie in het leveren van software en informatica toepassingen op het gebied van CAD, BIM en GIS. Opleidingen door een ervaren team van lesgevers, support door hooggekwalificeerde medewerkers en het afleveren van perfect maatwerk, vormen de toegevoegde waarde van Geo-IT.

Geo-IT is een Autodesk Authorized Training Center. Enkele van hun BIM-gerelateerde opleidingen zijn:

 • BIM-standaarden, BIM-protocol, IFC-uitwisseling
 • BIM voor aannemers
 • Autodesk Revit Architecture, Structure, MEP
 • Autodesk Revit Worksharing en Autodesk Collaboration for Revit
 • Dynamo voor Autodesk Revit
 • Autodesk BIM360

Voor meer informatie en trainingsdata: https://www.geoit.be/product-categorie/opleidingen/.

Kubus

KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS add-ons voor BIM-software en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based en BIM-platform overschrijdend issue management.

Kubus organiseert verschillende activiteiten en biedt opleidingen aan voor ARCHICAD, Solibri, BIMcollab, openBIM en simplebim. Voor data kan u kijken op hun website: http://www.kubusinfo.nl/Support/Cursussen.

Witas

Witas is hét kenniscentrum voor alles wat te maken heeft met Autodesk Revit MEP©. Door de jaren heen heeft de exponentiële verzameling van BIM-kennis geleid tot volwaardige cursussen en uitgebreide dienstverlening die u in staat stellen om Revit MEP snel en consistent in uw bedrijf te integreren. Revit-gebruikers actief in de installatiebranche kunnen bij Witas terecht voor opleiding, consultancy en support, maar ook voor modelleerwerk… De gekozen dienstverlening wordt steeds toegepast op de noden van uw bedrijf. De cursussen die worden aangeboden maken mogelijk dat u Revit en Revit MEP op een snelle en efficiënte manier in uw bedrijf kunt integreren. Door daarbovenop onze BIM Application Suite te gebruiken kunt u alle technische disciplines van het bouwproces modelleren conform Revit Standards en Techbim. Maak gebruik van de jarenlange BIM-expertise die beschikbaar is bij Witas en begin meteen in de wereld van BIM.
Meer informatie? https://www.witas.be/nl/revit-mep-opleiding/