C3A

De C3A-Userclub is een vereniging van en voor bouwprofessionals die de hedendaagse informatica-instrumenten optimaal willen integreren in hun bouwpraktijk. Bouwprofessionals in Vlaanderen, van ontwerpers t.e.m. uitvoerders, kunnen voor hun IT-oplossing bij C3A terecht voor advies, geschikte software en hardware, opleiding en blijvende ondersteuning.

C3A is een Autodesk Authorized Training Center. Er zijn infosessies, opleidingen en workshops betreffende administratieve toepassingen (zoals bestekken en meetstaten met Word en Excel) alsook allerlei Sketch-, CAD- en BIM-opleidingen bij C3A uitgewerkt. Een greep uit hun aanbod:

 • Kennismaking BIM-met-Autodesk Revit en bijhorende C3A-Extensies en Services
 • Cursus BIM voor project- en werfleiders: BIM-modellen met Autodesk Revit optimaal interpreteren
 • Revit zesdaagse basiscursus : om optimaal met deze software van start te gaan
 • Diverse vervolmakings-workshops BIM: zie  http://www.c3a.be/software/autodesk-revit/opleidingen
 • Autodesk Navisworks: BIM-samenwerking en coördinatie met virtuele bouwmodellen

Voor meer informatie en al hun software-opleidingen: http://www.c3a.be/c3a

Design Express

Beginner of professional, artiest of technisch tekenaar, occasionele gebruiker of volwaardig expert: Design Express biedt kwalitatieve trainingen voor iedereen. De trainers zijn zelf architect, interieurprofessional of tuinspecialist. Ze gebruiken Vectorworks dagelijks en delen hun trucs graag met jou.

Via groeps-, maatwerk- en videotrainingen worden opleidingen gegeven voor BIM/CAD softwarepakketten van Vectorworks.
Heel hun aanbod kan geraadpleegd worden op http://www.vectorworks.be/nl/training.

Geo-IT

Geo-IT BVBA is een onafhankelijk IT bedrijf, met specialisatie in het leveren van software en informatica toepassingen op het gebied van CAD, BIM en GIS. Opleidingen door een ervaren team van lesgevers, support door hooggekwalificeerde medewerkers en het afleveren van perfect maatwerk, vormen de toegevoegde waarde van Geo-IT.

Geo-IT is een Autodesk Authorized Training Center. Enkele van hun BIM-gerelateerde opleidingen zijn:

 • BIM-standaarden, BIM-protocol, IFC-uitwisseling
 • BIM voor aannemers
 • Autodesk Revit Architecture, Structure, MEP
 • Autodesk Revit Worksharing en Autodesk Collaboration for Revit
 • Dynamo voor Autodesk Revit
 • Autodesk BIM360

Voor meer informatie en trainingsdata: https://www.geoit.be/product-categorie/opleidingen/.

i-Theses

i-Theses is specialist in reken- en tekensoftware voor Bouw, Infrastructuur, Geospatial en Mechanica. Elk onderdeel van het BIM-proces wordt ondersteund met de passende software. Het team van 20 medewerkers begeleidt concrete implementaties doorheen de diverse vakgebieden. Dit gaat van basisopleiding tot gevorderde ondersteuning bij opstart van concrete projecten en outsourcing, geregeld ook buiten de landsgrenzen.

i-Theses is een Autodesk Authorized Training Center. Enkele van hun BIM-gerelateerde opleidingen zijn:

 • Autodesk Revit Architecture, Structure, MEP
 • Dynamo voor Autodesk Revit
 • Autodesk Navisworks
 • uitwisselen via IFC
 • Working together: collaborate and coordinate in Autodesk Revit

Het hele aanbod en de opleidingskalender kan u hier raadplegen: http://www2.i-theses.com/nl/diensten-ondersteuning/cad-opleiding-training-cursus/inhoud-opleiding.

Kubus

KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS add-ons voor BIM-software en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based en BIM-platform overschrijdend issue management.

Kubus organiseert verschillende activiteiten en biedt opleidingen aan voor ARCHICAD, Solibri, BIMcollab, openBIM en simplebim. Voor data kan u kijken op hun website: http://www.kubusinfo.nl/Support/Cursussen.

Bentley Institute

Bentley-gebruikers kunnen lid worden van Bentley Institute User Groups. Deze zorgen voor netwerking, peer-to-peer begeleiding en technische ondersteuning door experten. De leden van de User Groups zijn toegewijd tot het delen van ideeën, beste praktijken en het leren van Bentley-toepassingen. Er is regelmatige communicatie en er worden lokale bijeenkomsten en conferenties georganiseerd met lezingen en workshops.

In België, kan u terecht bij BUGF (Be User Group Flanders) met Nicolas Tobbackx als contactpersoon.
De events en activiteiten kan u hier raadplegen: https://pages.info.bentley.com/conferences/?EType=User%20Group.