april 2019
30 04, 2019

BUILDING THE FUTURE - JOBDATE

Bedrijventerrein Hoek 76, 2850 Boom (den Oven)

Op dinsdag 30 april nodigt BIM academy alle studenten, werkzoekenden, opleidingsinstituten en bedrijven uit op de eerste Open BIM Jobdate. Alle BIM-profielen kunnen inschrijven om persoonlijk kennis te maken met de meest vooraanstaande bouwbedrijven en hun visie op de toekomst rond digitaal bouwen.

Ben je als bedrijf op zoek naar iemand om je team te versterken? Tijdens het event is er de mogelijkheid om contact te leggen met toekomstige werknemers. BIM Academy zorgt voor een prachtige locatie om tijdens het hele event doorlopend de beste BIM-profielen te kunnen selecteren.

Details

Uur:
12:00 - 17:00
Organisator:
Bimplan
Website:
https://www.bimplan.be/opleidingen/inschrijven-voor-de-jobdate
30 04, 2019

BUILDING THE FUTURE

Bedrijventerrein Hoek 76, 2850 Boom (den Oven)

Technologische innovaties helpen ons op alle vlakken vooruit om een efficiëntere workflow te organiseren binnen het bouwproces. Naast deze evolutie wil Bimplan meehelpen aan het promoten van een duurzame benadering van het hele bouwproces mét inbegrip van de producten waarmee gebouwd wordt.

Hierbij moeten de duurzaamheidseisen mét de uitdagingen van circulariteiten bijhorende innovaties belicht worden. Hoe gaan we in de toekomst het bouwproces benaderen om een zo gezond mogelijke leefomgeving te creëren om in te wonen en te werken? Hoe kunnen we de koppeling maken tussen BIM principes en circulair bouwen? Deze vragen willen we trachten te beantwoorden op ons event.

Drie gespecialiseerde sprekers uit België en Nederland komen spreken over hun ervaringen met circulair bouwen en zullen naast de theorie ook praktijkvoorbeelden presenteren. Onder hen vinden we Martijn Peters van IBM Global Center of Competence for Circular Economy, een n.t.b. spreker van Madaster en Ar. Tomas Ooms - Studio tuin en wereld i.o.v. Conix-RDBM Architects.

Details

Uur:
14:00 - 17:30
Organisator:
Bimplan
Website:
https://www.bimplan.be/opleidingen/circulair-bouwen
mei 2019
07 05, 2019

Launch Event 2020

Kasteel van Brasschaat, Gemeentepark 5, 2930 Brasschaat

Tijdens dit event komen zowel Building als Infrastructure onderwerpen aan bod. Zo brengen we architecten, landmeters, studiebureau’s, aannemers,... samen. Maak kennis, via onze sessies en gastsprekers, met de nieuwste ontwikkelingen van Autodesk en Geo-IT.

Details

Uur:
09:00 - 16:30
Organisator:
Geo IT
Website:
https://www.geoit.be/nl/opleiding/autodesk-launch-event-2020/07-05-2019
23 05, 2019

BIM-praktijkdag

Jaarbeurs Utrecht

Op donderdag 23 mei is het zover: de zesde editie van de BIM Praktijkdag. Een dag met een boordevol programma met alles over BIM. In een hoog tempo doorlopen we praktijkcases uit alle schakels van de keten: opdrachtgevers, ontwerpers, adviseurs, aannemers, installateurs, onderaannemers en toeleveranciers. Voeg daaraan toe het perspectief van enkele zwaargewichten uit de BIM-wereld en het zal duidelijk zijn: dit is een dag die u niet mag missen!

Details

Uur:
09:00 - 16:30
Organisator:
Cobouw & Jaarbeurs
Website:
https://bimpraktijkdag.nl/