VLAIO VIS/iv – Building Information Model

Niveau:

Vlaams

Op initiatief van

Embuild
Buildwise

Met de steun van

logo VLAIO

Datum

Startdatum: 01/05/2015
Einddatum: 30/04/2017

Contact:

Anya De Bie

Omschrijving

logo VIS-project BIMDit VIS-project, met projectpartners ORI, NAV, VCB en Buildwise, wil bedrijven meer vertrouwd krijgen met BIM. Het project is gericht op zowel architecten, als advies- en ingenieursbureaus, als aannemers.

Het doel van het project is om bedrijven de stap te laten zetten naar BIM. Om dit te bereiken worden er workshops georgansieerd. Deze workshops vormen een trajectbegeleiding met praktische bouwstenen om effectief aan de slag te gaan met BIM.

Aanpak

Er wordt op drie verschillende plaatsen doorheen Vlaanderen, een driedelige workshop, ‘Aan de slag met BIM’ georganiseerd. Aan de hand van een interactieve benadering onder begeleiding van een ervaringsdeskundige wordt nagegaan hoe je start met BIM binnen uw bedrijf, hoe je BIM organiseert naar aanloop van een project en hoe je BIM toepast na aanvang van het project. Als resultaat wordt na elke sessie een checklist met aandachtspunten opgemaakt over: het BIM-stappenplan, het BIM-protocol en het BIM-implementatieplan.

Resultaat

Na de verschillende 3-delige workshops, zal er een slotevent plaatsvinden. Op dit slotevent zullen de resulaten van de workshops en de resultaten van een kosten-batenanalyse worden toegelicht. Eveneens zullen er allerlei activiteiten rond BIM-software plaatsvinden.