SketchUp is al lang bekend in de bouwsector. De samenwerking met Trimble en Microsoft heeft het werken met Sketch-up naar een hoger niveau getild. Zo is er een app uitgewerkt waardoor de 3D-modellen die in SketchUp gemaakt worden, gezien kunnen worden met de HoloLens van Microsoft. Het 3D-model komt als het ware tot leven.

Deze app is niet alleen voor de ontwerper een grote stap voorwaarts, maar ook voor de andere betrokken partijen. Het gebouw kan immers in real-time getoond worden aan de andere partners zelfs als deze niet in hetzelfde gebouw zitten. Opnieuw ziet men hier een stap richting een betere samenwerking, wat net de essentie is van BIM in de bouwsector.

Samenwerking

En hier stopt het niet! Op het vlak van mixed reality werkt Microsoft samen met de University of Cambridge om deze techniek verder te ontwikkelen om zo nog efficiënter en productiever te kunnen werken. Zo is men momenteel de mogelijkheden aan het onderzoeken voor het onderhoud van gebouwen en de inspectie van bruggen. Het zijn spannende tijden!