Dit jaar vond het evenement Architect @ Work plaats in Kortrijk Xpo op 9 en 10 mei. Tijdens Architect @ Work organiseerde hoofsponsor C3A samen met partners ArchitectAssistentie en  N² ’t Kwadraat de prijsuitreiking van een BIM-wedstrijd met als thema “BIM-bouwdata extractie”. Door deze wedstrijd kunnen professionals in de bouwsector uitpakken met hun architectuurrealisaties. Het team van organisatoren voorzag een mooie prijzenpot en de beste inzendingen voor de BIM-wedstrijd werden tentoongesteld op Architect_at_Work in Xpo Kortrijk én op de partnerwebsites. Op die manier komen de deelnemers ook op een leuke manier in de picture bij collega-ontwerpers én bouwheren.

Er werd specifiek aandacht besteed aan de C3A-Extensies 2020 – met steeds verder geoptimaliseerde faciliteiten voor o.a. de bouwdata-extractie uit BIM-modellen met Revit. Dit was dus ook het thema van de BIM-wedstrijd. Wie haalde het podium?

  • 1. Upgrade Estate: Bro Upkot – Studententoren Gent
  • 2. M4 Architecten: Woonzorgcentrum De Lichtervelde – Eke
  • 3. Stad Gent 3D-team (Wiebe Donche): Stadhuis Sint-Amandsberg – van PointCloud tot 3D model

Verder nog eervolle vermeldingen voor de negen andere cases die werden ingediend. Voor een compleet verslag van de wedstrijd en een uitgebreid overzicht van de inzendingen, kunt u klikken op deze link.