Met 120 waren ze donderdag 25 april in Technopolis Mechelen, allemaal bouwprofessionelen die nu weleens wilden weten wat BIM voor hun projecten kan betekenen. Aan het woord mensen uit de praktijk waaronder een opdrachtgever.

Na verwelkoming van ORI en de voorstelling van het VLAIO-project BIM, een samenwerking van ORI, NAV, VCB en Buildwise, werd de vraag ‘Hoe gaat u met BIM aan de slag’ beantwoord door Stefan Boeykens. Aan de hand van verschillende stappenplannen en enkele video’s kon hij het publiek overtuigen om niet meer te aarzelen en mee te stappen in het BIM-verhaal.

Opdrachtgever

De enkele sceptici die nog overbleven in de zaal werden bij de volgende presentatie op hun weken bediend doordat nu de visie van de opdrachtgever in de kijker gezet werd.

Ondersteuning

De taak van Buildwise is de bouwprofessionelen ondersteunen. Niet alleen bij de praktische uitvoering van hun beroep, maar bij alle aspecten waaronder dus ook BIM. Tim Lemoine trakteerde het publiek op een overzicht van de uitdagingen van BIM binnen België. Deze zijn talrijk, maar niet onoverkomelijk. Op het einde van zijn presentatie gaf hij ook ook nog enkele tips mee van ervaringsdeskundigen. Bekijk de video hieronder.

Praktijkmarkt

Het event kende een origineel slot met een praktijkmarkt. Zo’n tiental softwareleveranciers hadden elk een standje om hun softwares voor te stellen aan het publiek. De commentaren achteraf waren positief, zowel van de leverancierskant als de deelnemerskant.

Tevreden

Het VLAIO-project BIM kan tevreden terugblikken op dit event en de workshops van vorig jaar. De kracht van deze verschillende acties was  de praktijk en de theorie samenbrengen. Enkel op die manier kan de sterkte van BIM in de kijker gezet worden. Een goede samenwerking voor en tijdens het bouwproject is immers de basis van het hele BIM-verhaal. Op dit slotevent kwam dit alles nog eens samen.

Pocket

De deelnemers gingen naast een hoofd vol nuttige informatie en kennis over de verschillende softwarepakketten ook met de pocket ‘Met BIM aan de slag’ naar huis. Hierin ligt de focus opnieuw op de praktijk met getuigenissen van architecten, advies- en ingenieursbureaus en aannemers. Deze pocket zal binnenkort beschikbaar zijn op BIMportal.