Cluster BIM in de startblokken: een geslaagde kick-off

Opdat BIM een stevige voet aan de grond zou krijgen in Vlaanderen, werd door een heel aantal Vlaamse bedrijven beslist om samen te werken en een cluster op te richten: de Cluster BIM. Deze samenwerking is na een geslaagde kick-offmeeting in het Havenhuis van Antwerpen officieel van start gegaan. Deze nieuwe nationale eyecatcher in de Antwerpse haven, vormde omwille van de toepassing van BIM, een geschikte locatie voor deze startvergadering.

Aan de hand van presentaties van S. Boeykens (D-Studio), C. Euben (Buildwise), B. Ingelaere (Buildwise) en T. Lemoine (WCTB) werd een beeld geschetst van de aanpak en werking van de cluster. Zo werden de doelstellingen zoals het opstellen van een gestandaardiseerd BIM-protocol, een algemeen classificatiesysteem, BIM-compatibele databanken en een BIM-helpdesk voorgesteld. Ook de samenwerking met TC BIM & ICT, zodat het geleverde werk ook nationaal kan doorgroeien, werd besproken.

Het is trouwens nog steeds mogelijk om toe te treden (cluster@bimportal.be). Zo kan u, samen met de andere leden, helpen om van deze cluster een succes te maken.

Auditorium in het Nieuw Havenhuis (Antwerpen) – Architect: Zaha Hadid Architects