Op donderdag 22 februari 2018 worden de volledig vernieuwde prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt tijdens een galadiner op BATIBOUW. Dit evenement lauwert de realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven.

Dit evenement is een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met Roularta, Redactiebureau Palindroom, de Confederatie Bouw en Buildwise, Ik Ga Bouwen & Renoveren, de Orde van Architecten en architectura.be.

Voor deze gelegenheid reiken Confederatie Bouw en het Wetenschappelijk & Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf de Digital Construction Award uit. De keuze voor deze award is niet toevallig. Met de digitalisering staat de bouwsector voor een nieuw tijdperk. De impact ervan zal zo groot zijn dat we nu al mogen spreken van een revolutie.

Deze revolutie is evenwel zeer beloftevol. De uitdagingen zijn groot, maar de opportuniteiten nog groter. Er zijn kansen voor een hogere productiviteit, minder faalkosten en kortere levertermijnen. Confederatie Bouw en Buildwise willen met deze Award bouwbedrijven, zowel grote als kleine, belonen die de digitale trein niet willen missen en nu al volop bezig zijn met het digitaliseren van het bedrijf, de processen en activiteiten.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, en Jan Venstermans, directeur-generaal van Buildwise, wensen de kandidaten veel succes!

PRAKTISCH

Wie mag deelnemen?
Alle bouwbedrijven die lid zijn van de Confederatie Bouw.

Hoe deelnemen?
Deelnemen kan enkel door online het deelnameformulier in te vullen via de website van de Belgian Building Awards.

Tot wanneer mag u uw kandidatuur indienen?
De inschrijvingen sluiten af op 15 december 2017. Nadien kan niet meer ingeschreven worden, tenzij de organisatoren alsnog beslissen de termijn te verlengen.

Wie zetelt in de jury?
Een jury van experten, waaronder de Confederatie Bouw en Buildwise.

Hoe gebeurt de jurering?
Kandidaten moeten binnen de termijn hun kandidatuur online indienen. Uit alle inzendingen kiest de jury een shortlist van 4 genomineerden. Daaruit kiest ze vervolgens één winnaar. De jury motiveert telkens haar keuze.

Wat valt er te winnen?
Uitreiking tijdens gala diner
Trofee
Media-aandacht

  • Reportage/interview in Bouwbedrijf/Construction
  • Reportage Ik Ga Bouwen / Je Vais Construir

Welke timing is er voorzien voor de awards?
Start inschrijvingen: 22 november 2017
Uiterste datum van inschrijvingen: 15 december 2017
Preselectie en eindjurering: januari 2018
Prijsuitreiking: 22 februari 2018 op BATIBOUW

Contactpersoon
Praktisch (info BBA, inschrijving, …): frederik.bronckaerts@confederatiebouw.be
Technisch (uitleg vragenlijst): stijn.mostmans@buildwise.be

KANDIDATUUR

Bij je kandidatuurstelling zal je een antwoord moeten bieden op volgende vragen:

  • Omschrijf hoe het bedrijf de digitalisering integreert en toepast. Wat zijn de troeven hiervan?
  • Welke processen zijn binnen het bedrijf al sterk gedigitaliseerd? Bespreek kort hoe je dit hebt aangepakt. Geef ook de belangrijkste voordelen.
  • De digitale transitie in de bouw is niet te stoppen. Welke stappen plant het bedrijf nog om zich digitaal verder te ontplooien?