De task group BIM van de Europese Unie heeft niet stilgezeten. Nadat het eerder al de European BIM Summit Award in de wacht sleepte, publiceerde de task group recent een handboek over BIM. De titel Handbook for the introduction of Building Information Modelling by the European Public Sector klinkt alvast veelbelovend.

Uit het voorwoord blijkt duidelijk dat de digitale revolutie binnen de bouwsector een belangrijk onderwerp is voor de Europese Unie. Deze revolutie wordt in grote mate gestuurd door BIM. Deze werkwijze maakt van de bouwsector dan ook een innovatieve, competitieve en groeiende sector.

Het doel van het handboek is om een ondersteuning te bieden aan alle actoren die betrokken zijn bij de digitalisering van de bouwsector.

Een gezamenlijke Europese aanpak voor de bouwsector

Inhoud

Het document bestaat uit vier delen. Uit twee titels blijkt al meteen dat dit handboek zeer praktisch opgesteld is. Hoofdstuk twee heeft bv. als titel ‘Algemene begeleiding’ (General Guidance). In dit hoofdstuk wordt het waarom van BIM en bestaande frameworks besproken.

Actie

Vervolgens geeft hoofdstuk 3 ‘Actie aanbevelingen’ (Action Recommendations) concrete stappen hoe met BIM aan de slag te gaan. Dit hoofdstuk gaat dieper in op het te voeren beleid, de te communiceren visie en het personeel en hun vaardigheden.

Download het handboek in onze documentendatabank (kies bij land EU). Het document is alleen in het Engels beschikbaar.