De eerste editie van Digital Construction Brussels is een feit. De Confederatie Bouw heeft samen met Buildwise deze beurs over digitalisering in de bouwsector georganiseerd op 11 en 12 oktober 2017.  Het event vond plaats in het centraal gelegen Wild Gallery in het Brussels Gewest.

In totaal hebben ongeveer 1500 geïnteresseerden deelgenomen aan de 2-daagse beurs. Bouwprofessionelen konden kennis opdoen tijdens inhoudelijke lezingen en vragen stellen aan de experten op de meer dan 50 interessante expositiestanden.

Zowel voor beginnende partijen, als voor koplopers in de digitalisering, was er wat te ontdekken: van e-facturatie, kostprijsberekening, planning en aanwezigheidsregistratie op de werf, tot BIM, sensortechnologie, drones en augmented reality. Verschillende digitale oplossingen werden voorgesteld om de uitoefening van het bouwberoep te vergemakkelijken en de efficiëntie van bouwprojecten te verhogen.

Tijdens de beurs vond ook de “5de BIM Praktijkdag” van IE-NET plaats (11 oktober), alsook “DCU 2017 – Design, Construct and Use” georganiseerd door IFMA (12 oktober). Bovendien heeft ENBRI er een BIM-workshop gehouden om de stand van zaken in het Europees netwerk van bouwonderzoekscentra uiteen te zetten. Daarenboven hebben studenten hun beste beentje voorgezet om hun masterproef of doctoraatsonderzoek gerelateerd aan BIM voor te stellen tijdens de studentenwedstrijd.

Olivier Vandooren (Directeur Informatie en Bedrijfsondersteuning van Buildwise) onderstreept dat enkel door samen te werken de digitalisering voordelen biedt voor iedereen. Robert de Mûelenaere (CEO van de Confederatie Bouw) benadrukt waarom niemand de digitale trein mag missen.
Hun getuigenissen kan u hier bekijken.

Kortom: de afwezigen hadden ongelijk! We kijken alvast uit naar een tweede editie volgend jaar!